KEVIN POLLARDSuomalaisherkkujen lisäksi festivaalikävijöitä hemmotellaan lukuisilla etnisillä aterioilla, joista eksoottimpien joukossa ovat filippiiniläisen, kambodzhalaisen, gambialaisen ja burmalaisen keittiön tuotteet. Kaikkiaan alueella on 56 ruokapistettä.Maailma kylässä -festivaalin omassa Monsuuni-ravintolassa juhlistetaan kesäkauden avajaisia ja suomalaista ruokaa grillaamalla maukkaita kasviksia, hirvi- ja lammasmakkaraa, juustoa ja muita grilliherkkuja.”Tarjolla ei ole mitä tahansa ruokaa vaan kaikki myymämme tuotteet ovat lähiruokaa pientiloilta. Pientuottajan käsityö on maistettavissa selkeästi muun muassa makkarakimarassa, jonka maku on paljon pikantimpi kuin teollisen tuotannon tuotteissa”, kertoo ravintolaa pyörittävän Tavastia Klubin Nina Hartikainen.Ekologisuus otetaan ravintolassa huomioon mahdollisimman hyvin.”Kertakäyttötuotteet minimoidaan muun muassa pantillisilla tölkkijuomilla, käyttämällä ravintola-astioita ruuan kuljetuksessa ja valmistuksessa sekä panostamalla kaikin puolin ekologisiin vaihtoehtoihin”, Hartikainen summaa.Monsuunin grillikauden avajaisten maestrona toimii kulttuuri- ja rockpiireissä suositun ravintola Ilveksen kokki Christel von Haartman. Luvassa on Ilveksen tyylistä konstailematonta, rehellistä lähiruokaa ja mukavan kokoisia reiluja annoksia.Maailma kylässä -festivaali järjestetään Helsingin Kaisaniemessä ja Rautatientorilla 29.-30.5. Lisää tietoa aiheestaMaailma kylässä -festivaalin sivut
Maailma kylässä: Grillikausi avataan Kaisaniemessä
Auringonpaiste, kylmät juomat ja mehevä grillauksen tuoksu ilmassa. Vesi herahtaa kielelle jo pelkästä ajatuksesta samalla, kun suomalaisen kesän kohokohdat vilistävät silmissä.
Teksti: Nelli Korpi