Kehittyvissä maissa elävien vammaisten lasten ja nuorten alhainen koulutustaso johtaa usein heikkoihin työllistymismahdollisuuksiin. Vammaiset henkilöt päätyvät kerjäämään kadulla tai ovat perheensä elätettävinä.
Työn ja toimeentulon löytyminen on kehittyvässä maassa asuvalle vammaiselle henkilölle ehdottoman tärkeä. Eläkkeiden ja palveluiden puuttuessa valtaosa heistä elää äärimmäisessä köyhyydessä.
Lyhyen ammatillisen kurssin ja pienyrittäjyyskoulutuksen kautta vammaiset ihmiset saavat itselleen mielekästä tekemistä ja toimeentulon lähteen. Ammatti ja työ vahvistavat itsetuntoa ja asemaa perheessä. Työn ja aktiivisen osallistumisen myötä yhteisö näkee vammaisten ihmisten taidot ja syrjintä vähenee.
Abilis-säätiön tuella tuhannet vammaiset ihmiset vuosittain saavat työtä ja toimeentuloa, jonka avulla he pystyvät elättämään itsensä ja perheensä, olemaan aktiivisia yhteisön jäseniä vaikuttaen koko yhteisön kehitykseen.
Tyypillisiä ammatteja ja pienyrityksiä ovat pienet kaupat ja myyntikojut, käsi- ja puutyöt, ompelimot, kampaamot, mausteiden ja kuivamuonan valmistus ja myynti, maataloustuotteiden ja hedelmien tuotanto sekä kotieläinten hoito ja karjan kasvatus. Maatalous- ja karjankasvatushankkeiden kautta vammaisen henkilön perhe saa ruokaa, mutta myös tuloja tuotteiden myynnistä.