Suomen kehitysyhteistyöllä tuetaan esimerkiksi sitä, että yhä useampi lapsi pääsee kouluun. Kuva: Narvikk / iStock

Kehitysyhteistyön hankehallinto

Tervetuloa opiskelemaan kehitysyhteistyön hankehallinnon perusteita! Tämä verkkomuotoinen itseopiskelupaketti on tarkoitettu kaikille kehitysyhteistyöhankkeita suunnitteleville ja toteuttaville järjestöille. Tavoitteena on tukea oppimista ja oman osaamisen kehittämistä sekä parantaa hankkeiden laatua ja tuloksellisuutta. Verkkokurssia käytetään Fingossa myös lähikoulutusten tuki- ja taustamateriaalina. 

Miten mukaan? 

Verkkokurssi on ilmainen ja sitä voivat hyödyntää kaikki kehitysyhteistyöstä kiinnostuneet. Se on jaettu seitsemään asiakokonaisuuteen, jotka sisältävät tekstejä, videoita, podcasteja ja linkkejä lisämateriaaleihin. Voit opiskella asioita itsenäisesti haluamassasi järjestyksessä. Huomioithan, että etenemisesi verkkokurssilla ei tallennu alustalle, vaan oman selaimesi välimuistiin. Halutessasi voit pitää omaa oppimispäiväkirjaa, jonne reflektoit oppimistasi ja kirjaat huomioita itsellesi talteen. Palauttaessasi oppimispäiväkirjan saat suorituksestasi osaamismerkin (ks. tarkemmat ohjeet alta). 

Klikkaa mukaan oppimaan uutta! 

Kaksi naista seisovat vastakkain ja hymyilevät kameraan. Taustalla heidän välissään African care -järjestön roll-up.

1. Mitä on kehitysyhteistyö

Hiekkatiemaisema Mosambikin maaseudusta.

3. Hankkeen toimintaympäristön ymmärtäminen

Joukko järjestöihmisiä Eduskuntatalon portailla.

2. Järjestöjen tekemä kehitysyhteistyö

Pöydällä laskin ja kolme kolikko pinoa. Taustalla käsi kirjoittaa kierrevihkoon.

4. Hankkeen suunnittelu

Henkilö seisoo keskellä viljapeltoa aunringonlaskun edessä.

5. Hankkeen toteutus

Taimi kasvaa kolikkokasasta.

7. Hankkeen rahoittaminen

Luokkahuone takaapäin kuvattuna. Edustalla liitutaulu.

6. Seuranta ja arviointi

Osaamismerkki ja oppimispäiväkirja

Voit saada suorituksestasi Kehitysyhteistyön hankehallinnon osaamismerkin täyttämällä Fingon oppimispäiväkirjan. Oppimispäiväkirjan mallipohjasta löydät ohjeet ja kysymyksiä, joihin vastaamalla voit reflektoida verkkokurssilla oppimiasi asioita tai mieleen nousseita ajatuksia. Lataa mallipohja ja tee oppimispäiväkirja ohjeen mukaisesti ja palauta se osoitteeseen koulutus@fingo.fi. Sinuun otetaan yhteyttä digitaalisen osaamismerkin vastaanottamista koskien. 

Palaute

Palautteesi on arvokasta kehittämistyötä varten. Käytyäsi itseopiskelumateriaalin läpi voit jättää palautetta lomakkeen kautta.

Yhteydenotot

koulutus@fingo.fi

Tekninen toteutus: Faros&Com, Adapt Learning
Kuvat: Fingo ja iStock

Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu