Kokeilujen tavoitteena on testata uusia teknologisia ratkaisuja, jotka voivat tukea ja tehostaa järjestöjen työtä. Kokeilut voivat keskittyä esimerkiksi digitaaliseen oppimiseen, terveyspalveluihin, digitaaliseen tiedonkeruuseen tai tekoälyyn. Kaikki kokeilut toteutetaan Itä-Afrikassa ensi vuoden aikana.
Yhden kokeilun budjetti on 3 000–10 000 euroa, ja yhteensä Fingo Powerbank käyttää niihin noin 80 000 euroa. Useimmissa tapauksissa kokeilun voi sisältää jo käynnissä olevaan ohjelma- tai hanketyöhön. Järjestöjä kannustetaan myös yhteistyöhön yritysten kanssa teknologisten ratkaisujen löytämisessä ja kehittämisessä.
”Saavutimme tänä vuonna toteutetuista kokeiluista erinomaisia tuloksia ja opimme paljon. Jäsenjärjestömme ovat esimerkiksi edistäneet etäopetusta pakolaisalueella ja vahvistaneet opettajien digitaitoja. Nyt haluamme toteuttaa uusia kokeiluja ja rohkaista kaikkia jäsenjärjestöjämme mukaan”, sanoo Fingo Powerbankin asiantuntija Peter Njuguna.
Fingo Powerbank ulkoistaa haun kautta kokeilujen toteuttamisen jäsenjärjestöilleen. Lopputuloksena odotetaan jaettavia oppeja ja kokemuksia, joista on hyötyä myös muille järjestöille. Voit oppia tämän vuoden kokeiluista katsomalla järjestöjen esitykset Fingo Powerbankin sivuilla.
Jokaisessa kokeilussa tulee huomioida digitaalisen kehityksen periaatteet ja sukupuolten välinen tasa-arvo. Kokeiluiden aihealueita ei kuitenkaan rajata – ne riippuvat pikemminkin kustakin järjestöstä, ja sen käynnissä olevasta työstä.
”Uudet ratkaisut voivat olla hyödyllisiä järjestöille, mutta ne vaativat kuitenkin testaamista. Kokeilut ovat jo itsessään arvokkaita, jos saavutamme ja jaamme eteenpäin niissä saavutettuja uusia oppeja tai oivalluksia. Haluamme vahvistaa kokeilemisen, oppimisen ja jakamisen kulttuuria järjestöjen keskuudessa”, sanoo Fingo Powerbankin innovaatioiden ja kehityksen asiantuntija Mika Välitalo.
Fingo Powerbank järjestää keskiviikkona 13. tammikuuta tilaisuuden, jossa vastataan järjestöjen kysymyksiin ja annetaan lisätietoja prosessista. Ilmoittaudu tilaisuuteen.
Löydät lisää tietoa myös alla olevista asiakirjoista. Haku toteutetaan englanniksi. Lopulliset hakuohjeet vahvistetaan 13. tammikuuta järjestettävässä tilaisuudessa. Voit lukea tämän tekstin englanniksi verkkosivuillamme.
Voit lähettää luonnoksen konseptista 29. tammikuuta mennessä osoitteisiin: peter.njuguna@ext-fingo.fi & mika.valitalo@fingo.fi
Asiakirjat:
Q&A document
Application form
Invitation to tender
Tärkeitä päivämääriä ja ajankohtia
13. tammikuuta: Q&A and Orientation for Second Round of NGO Experimentations -tilaisuus
Tammikuun loppupuoli: Koulutus digitaalisen kehityksen periaatteista
29. tammikuuta: Mahdollisuus lähettää ensimmäinen luonnos konseptista
5. helmikuuta: Palautetta Fingolta luonnokseen
20. helmikuuta: Virallisen tarjouksen lähettäminen
26. helmikuuta: Tieto päätöksestä
Maaliskuun alkupuoli: Sopimusten allekirjoittaminen
Syys-marraskuu: Oppien jakamista webinaarissa
Joulukuu: Raportin palauttaminen