Fingon tuottama festivaali järjestetään tänä vuonna 20. kerran – ja ohjelmatarjonta on jälleen enemmän kuin runsas. Pelkästään festarin juhlakonsertissa lavalle kiipeää viitisenkymmentä taiteilijaa. Festareilla on yhteensä yli sata ohjelmanumeroa. Lapsiperheille on luvassa konsertteja sekä työpajoja Tenava-Timbuktussa. Omaa työtään esittelee kaikkiaan noin 400 kansalaisjärjestöä, viranomaista ja muuta näytteilleasettajaa.
Ohjelmatarjonnan runsauden keskellä festarikävijän voi olla vaikea valita, joten tässä Fingon vinkit festareille.
1. Viimeinen mahdollisuus tentata EU-vaaliehdokkaita!
Sunnuntai on jo EU-vaalipäivä, mutta vielä lauantaina on mahdollisuus kuulla, mitä Suomen kärkiehdokkaat ajattelevat Euroopan tulevaisuudesta. Panelisteina Tuulia Pitkänen (sd.), Aura Salla (kok.), Heidi Hautala (vihr.), Olli Kotro (ps.), Silvia Modig (vas.) ja Pekka Puska (kesk.). Ilmastosta järjestetään erillinen vaalitentti, johon osallistuvat Sirpa Pietikäinen (kok.), Ville Niinistö (vihr.), Mia Haglund (vas.), nuorten ilmastodelegaatti Milja Suihko ja Fingon ilmastoasiantuntija Hanna Aho.
Mihin menet Eurooppa? Suuri EU-vaalipaneeli; Mekong-lava la klo 12 & EU-vaaliehdokkaat järjestöjen ilmastotentissä; Mekong-lava la klo 16.30
2. Miksei ruoka riitä?
Ilmastonmuutos ja väestönkasvu haastavat maailman ruokaturvaa. Festareilla kuulet, miten Suomessa syömämme riisi tai kvinoa vaikuttavat arkeen kehittyvissä maissa. Miten voimme valinnoillamme vaikuttaa siihen, että ruoka riittäisi kaikille? Keskustelijoina Ville Lähde BIOS-tutkimusyksiköstä, Maija Lumme Eetistä, Jenna Kettunen Solidaarisuudesta ja juontajana Ruokamysteerit -kirjan tekijä Mari Koistinen.
Ruoka vaarassa -keskustelu; Taiga-lava su klo 14.05
3. Kansalaisaktivismi ja ilmastonmuutos!
Mikä on pienten järjestöjen ja protestiliikkeiden rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä? Mitä kansalainen voi tehdä maapallonkokoisen uhan edessä? Keskustelussa mukana kansainvälinen vieras, aktivisti Nike Mahlhaus, jonka edustama järjestö Ende Gelände vastustaa kivihiilen käyttöä kansalaistottelemattomuuden keinoin ja on muun muassa pysäyttänyt hiilikaivosten toimintaa Saksassa. Mukana keskustelemassa ovat lisäksi Korvaamaton-ilmastokampanjan koordinaattori Varpu Sairinen ja Elokapina-liikkeestä ilmastoaktivisti Marcus Petz. Keskustelun juontaa Pauliina Savola Fingosta.
The role of civic activism in climate action; Taiga-lava la klo 14.30
4. Ruokaa maailman jokaiselta laidalta!
Maailma kylässä -festari moninkertaistaa Helsingin etnisen ruokatarjonnan yhden viikonlopun ajaksi. Festareilla lähes 60 katukeittiötä tarjoaa makuja yli 30 eri maasta. Festarialueella voit maistaa eksoottisten ruokamaiden kuten Sierra Leonen, Bhutanin, Venezuelan ja Kamerunin keittiön antimia.
5. Musiikin ilotulitusta juhlakonsertissa!
Maailma kylässä -festivaali juhlii 20. tapahtumavuottaan Suomen eturivin muusikoiden tähdittämällä juhlakonsertilla. Aiempien festivaalien suosikeista ja tuoreista nimistä koottu spektaakkeli tekee nostalgiamatkan festarimuistojen pariin ja suuntaa sitten katseen tulevaisuuteen. Mukana mm. Paleface & Matre, Tuure Kilpeläinen, Anne-Mari Kähärä, Seksikäs-Suklaa, Yeaboyah, Koiton Laulu ja Helsinki-Cotonou Ensemble.
Maailma kylässä 20 vuotta: Helsinki-Cotonou Ensemble & ystävät -juhlakonsertti; Savanni-lava la 12.30