Kuvassa on rivissä kolme roikkuvaa hehkulamppua taivasta vasten.
InnoFrugal-konferenssissa kehitellään edullisia ja kestäviä ratkaisuja köyhien ihmisten onglemiin. Kuva: InnoFrugal-konferenssissa kehitellään edullisia ja kestäviä ratkaisuja köyhien ihmisten onglemiin.

InnoFrugal-konferenssi tarjoaa eväitä innovatiiviseen järjestötoimintaan

Miten vähäisillä resursseilla luodaan kestäviä ratkaisuja jokapäiväisiin ongelmiin? InnoFrugal esittelee ”niukkoja innovaatioita”, joita myös kehitysyhteistyöjärjestöt voivat hyödyntää.

Teksti: Anni Piiroinen

InnoFrugal-konferenssi järjestetään Helsingissä tänä vuonna 7.-8.5. The Nordic Frugal Innovation Societyn neljättä kertaa järjestämässä tapahtumassa tarkastellaan edullisia ja laadukkaita innovaatioita, joilla pyritään ratkaisemaan köyhien ihmisten jokapäiväisen elämän ongelmia.

Konferenssissa keskitytään niin sanottuihin niukkoihin innovaatioihin (englanniksi ”frugal innovation”), jotka perustuvat resurssien säästeliääseen ja luovaan käyttöön laadusta tinkimättä. Niukat innovaatiot ovat tuotteita ja palveluita, jotka ovat samaan aikaan edullisia, laadukkaita, kestäviä ja helppokäyttöisiä. Ajatuksena on, ettei uusia innovatiivisia tuotteita kehitetä vain varakkaimmille kuluttajille vaan myös vähävaraisille huomioiden näiden kuluttajien tarpeet.

Konferenssi lupaa paljon mielenkiintoista kuultavaa myös järjestöille. Koska niukat innovaatiot perustuvat köyhien ihmisten tarpeisiin ja elinolosuhteisiin, ne voidaan tuoda osaksi kehitysyhteistyötä ratkaisemaan tiettyjä kehityshaasteita. Niukkoja innovaatioita on kehitetty erityisesti Etelän maissa, joissa ihmiset ovat keksineet luovia ja halpoja ratkaisuja jokapäiväisiin ongelmiin, kuten Mansukhbhai Prajapatin kehittämä sähkötön, savesta valmistettu jääkaappi.

InnoFrugal-konferenssin ensimmäisen päivän ohjelma koostuu työpajoista, joissa on mahdollista perehtyä esimerkiksi edullisiin sähköajoneuvoihin, terveysteknologiaan ja kiertotalouteen. Toisena päivänä käydään keskustelua innovaatioiden kehittäjille tarjolla olevasta rahoituksesta.

Järjestöjen on mahdollista hankkia tapahtumaan lippuja InnoFrugalin Eventbrite-sivulta 100 euron hintaan. Lisäksi Kepalla on muutamia ilmaislippuja, joita myönnetään pienikokoisille järjestöille (ei ohjelmatukijärjestöille). Lipun voi varata Kari-Pekka Murtoselta sähköpostilla osoitteesta kari-pekka.murtonen@kepa.fi. Lisää tietoa löytyy tapahtuman verkkosivulta.

Olet nyt varjossa ""staging"". Poistu