Ilmaistapahtuman ohjelmaa järjestetään Helsingin Allas Sea Poolilla, Kauppatorilla, Tiivistämössä, Temppeliaukion kirkossa sekä Kino Reginassa. Online Cineman elokuvat ja Tiivistämössä esitettävä puheohjelma ovat nähtävissä myös verkossa maailmakylassa.fi-sivustolla.
Taistelu ilmaston ja ihmisten puolesta
Dokumenttielokuvat avaavat festivaaliviikon maanantaina 23.5. Elokuvat ovat katsottavissa verkossa sunnuntai-iltaan asti tai kunnes 500 katsojaa on katsonut elokuvan. Useat Online Cineman elokuvat saavat Suomen ensi-iltansa festivaalilla ja ovat palkittuja lukuisilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Klikkaa tästä Online Cinemaan.
Cannesin elokuvajuhlilla 2021 maailman ensi-iltansa saanut Flore Vasseurin elokuva Bigger Than Us näyttää, kuinka nuoret kaikkialla maailmassa taistelevat ihmisoikeuksien, ilmaston ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta.
Céline Cousteaun Tribes on the Edge (2019) kertoo laajasta terveyskriisistä ja tuhoisista taudeista Amazonin alkuperäiskansojen keskuudessa ja näyttää, miten oma tulevaisuutemme kietoutuu koko maapallon luonnon tulevaisuuteen.
Nova Amin ja Velcrow Ripperin elokuva Metamorphosis (2018) kuvaa taianomaisesti ja runollisesti maailmanlaajuisen ympäristökriisin todellista laajuutta.
Luomakunnan vartijat (2022) on kansainvälisesti palkitun ohjaaja Iiris Härmän kiehtova tarina ihmiskunnan kehdosta, ikiaikaisista lauluista, paimentolaisten selviytymistaistelusta ja esihistoriallisista fossiileista.
Into the Ice -elokuvassa (2022) ohjaaja Lars Henrik Ostenfeld seuraa kolmen uraauurtavan jäätikkötutkijan tutkimusmatkaa Grönlannin sisämaan jäätiköille. Visuaalisesti häikäisevässä elokuvassa laskeudutaan 180 metrin syvyyteen jään sisään, jotta ymmärrettäisiin paremmin ilmastonmuutoksen seurauksia.
Iranilaissyntyisen Yasaman Sharifmaneshin Aboli’s Journey (2021) palkittiin Nordisk Panorama
-elokuvafestivaalilla parhaana pohjoismaisena dokumenttina vuonna 2021. Elokuva vangitsee ainutlaatuisen ja samalla universaalin tarinan nuoren miehen aikuistumisesta ja kertoo riipaisevan tarinan pakolaisuudesta.
Marcia Jarmelin ja Ken Schneiderin dokumentti Los Hermanos / The Brothers (2020) seuraa kahden lahjakkaan afrokuubalaisen veljeksen rinnakkaisia elämiä New Yorkissa ja Havannassa.
Kino Reginassa palkittu elokuva: Pako
Keskiviikkona 25.5. klo 13.30–15.45. Kino Reginassa järjestetään Euroopan unionin tuottama elokuvanäytös ja keskustelu. Elokuva on palkittu tanskalainen dokumentaarinen animaatio Pako (2021). Keskustelussa avataan, miten EU tukee Ukrainaa ja unionin jäsenmaista ja naapurustosta suojelua hakevia pakolaisia. Keskustelemassa Suomen Pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtinen ja europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.).
Haastattelut ja median edustajien akkreditointi festivaalille
Media voi akkreditoitua festivaalille ottamalla yhteyttä festivaalin viestintäpäällikköön (yhteydet alla) 25.5. mennessä. Akkreditoituneet saavat mediapassin, jolla varmistaa pääsyn kaikkiin esityksiin, vaikka alue olisi muuten täynnä. Myös esiintyjien haastattelupyynnöissä ja juttuideoihin liittyvissä kysymyksissä pyydetään olemaan yhteydessä festivaalin viestintäpäällikköön.
Maailma kylässä 23.–29.5.2022, Helsinki & maailmakylassa.fi
Online Cinema ma 23.5. klo 10 – su 29.5. klo 23. Elokuvaohjelmisto.
Kino Regina ke 25.5. klo 13.30–15.45. Keskustelu ja elokuva.
Tiivistämö Live la 28.5. 11–23, su 29.5. 11–19. Puheohjelmaa, iltakonsertti, taidenäyttely, dj-terassi.
Online Puheohjelma la 28.5. 11–19, su 29.5. 11–18. Puheohjelmaa.
Allas Sea Pool su 29.5. 11–20. Konsertteja ja taidetta.
Kauppatori su 29.5. 11–19. Mahdollisuuksien tori ja taidetta.
Temppeliaukion kirkko su 29.5. 18–19. Konsertti.
Kaikkiin ohjelmiin on vapaa pääsy.
Lue lisää ohjelmasta >>
Katso tarkka aikataulu >>
Lisätiedot
Viestintäpäällikkö Nelli Korpi, nelli.korpi@fingo.fi, +358 50 317 6698
Ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski, johanna.eurakoski@fingo.fi, +358 50 317 6696
Pressikuvat Flickristä
Facebook
Twitter
Instagram
#MaailmaKylässä
Maailma kylässä on vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen kulttuurifestivaali, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Kansainvälinen ilmaistapahtuma järjestetään 23.–29.5.2022 Helsingissä ja verkossa teemalla Planeettamme rajat. Pääjärjestäjä on Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Development NGOs Fingo ry, joka on noin 270 kehitysjärjestön kattojärjestö. Pääyhteistyökumppanit ovat Kirkko Helsingissä, ulkoministeriö, Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto sekä Maailman Kuvalehti.