Ilmastonmuutoksesta puhutaan nyt kaikkialla. Julkinen keskustelu ilmastonmuutoksesta ja sen hillinnästä kiihtyi viime syksynä, kun hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli IPCC julkaisi tuoreimman raporttinsa ja ennen vaaleja keskustelu on entisestään kuumentunut.
Ilmastonmuutos huolestuttaa suomalaisia entistä enemmän: tuoreen kyselytutkimuksen mukaan suomalaiset pitävät ilmastonmuutosta kolmanneksi tärkeimpänä vaaliteemana kevään eduskuntavaaleissa.
Ilmastonmuutoksen hillitseminen on ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta yksi isoimmista haasteista ja siinä myös kansalaisjärjestöillä on tärkeä rooli. Siksi Fingon podcast-tuotanto starttaa ilmasto-teemalla.
Ensimmäisessä jaksossa kuulemme, miksi Saharan metsittäminen ei ole maailman paras idea, miksi Suomen tulee osallistua maailmanlaajuisiin ilmastotalkoisiin ja mikä on kansalaisjärjestöjen rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä.
Lisäksi pitkän linjan luonnonsuojelijat kertovat, kokevatko he itse ilmastoahdistusta ja mikä motivoi heitä työssään. Ajankohtaisia ilmastokysymyksiä pohtivat Fingon ilmastoasiantuntija Hanna Aho, Plan International Suomen vaikuttamistyön asiantuntija Elisa Hara sekä suojeluasiantuntija Otto Bruun Suomen Luonninsuojeluliitosta. Jakson on tuottanut Fingon viestinnän asiantuntija Sanna Ra.
Tulemme kevään aikana tarjoamaan podcasteissa keskustelua ajankohtaisista, yhteiskunnallisista aiheista, joiden parissa kehitysjärjestöt tekevät töitä. Äänessä ovat Fingon asiantuntijoiden lisäksi vapaaehtoisia, kansalaisaktivisteja ja työntekijöitä noin 300:sta jäsenjärjestöstämme. Ihmisiä, joille maailman parantaminen on intohimo.
Podcastin pääset kuuntelemaan täältä:
,
,
Podcastin seuraava, kehitysyhteistyötä käsittelevä lähetys ilmestyy maaliskuussa.