Fingon uusi globaalikasvatuksen verkkokurssi on avoin itseopiskelupaketti kaikille globaalikasvatuksen parissa toimiville ja aiheesta kiinnostuneille. Globaalikasvatuksen verkkokurssi on tehty tukemaan järjestötyöntekijöiden, kasvattajien, vapaaehtoisten ja muiden aiheesta kiinnostuneiden oppimista globaalikasvatuksen teemoista ja menetelmistä. Materiaaleja voi hyödyntää myös omassa globaalikasvatustyössä.
”Tavoitteenamme on ollut, että kurssi antaa globaalikasvatuksen parissa toimiville uusia näkökulmia kehittää omaa toimintaansa ja konkreettisia omaan työhön sovellettavia työkaluja. Toisaalta se toimii myös hyvänä perehdytyspakettina vasta-alkajille, esimerkiksi järjestön vapaaehtoisille tai muille aiheesta kiinnostuneille”, kertoo Fingon globaalikasvatuksen asiantuntija Anna Kivimäki-Pelluz.
Ainutlaatuinen kurssi sisältää monipuolista materiaalia
Verkkokurssin ovat laatineet Fingon globaalikasvatuksen ja oppimisen asiantuntijat yhdessä Rauhankasvatusneuvolan rauhankasvattaja ja opettaja Hanna Niittymäen kanssa. Kurssin materiaalit pohjautuvat alan tutkimukseen sekä globaalikasvatuksen asiantuntijajärjestöjen tuottamiin materiaaleihin ja yhdessä tekemään globaalikasvatustyöhön.
Materiaali avaa monipuolisia näkökulmia globaalikasvatuksen ydinkysymyksiin. Kurssissa on neljä osaa: mitä globaalikasvatus on, näkökulmia maailmaan, arvot muutoksen ajureina sekä oppiminen, toimijuus ja muutos. Kurssi koostuu teksteistä, videoista, harjoituksista ja lisämateriaalivinkeistä ja sen voi opiskella haluamassaan järjestyksessä. Verkkokurssi on ainutlaatuinen kokonaisuus.
”Tämä on Fingon ensimmäinen verkkokurssi, joka avaa näkökulmia globaalikasvatuksen ydinkysymyksiin ja siihen, mitä toiminnassa on hyvä ottaa huomioon tai kuinka globaalikasvatuksen laatua voidaan kehittää järjestö- ja kasvatustyössä”, kertoo Kivimäki-Pelluz.
Fingon verkkokurssitarjonta päivittyy ja kasvaa
Fingon verkko-oppimistarjontaa alettiin kehittämään jo viime vuoden puolella. Kehitysyhteistyön hankehallinnon itseopiskelupaketista on tulossa uusi versio vielä kesän aikana ja loppuvuonna globaalikasvatuksesta on tulossa toinen kurssi, joka käsittelee kestävää tulevaisuutta.